WWMP 2.0 világstatisztika

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

2016–2020 időszakra közösen tanulmányt készített az amerikai MPS és a német VDMA. Eszerint a nyomtatással készült csomagolóanyag-gyártás 17%-kal növekszik.

Worldwide  Market  for  Print  2.0:  Global  Opportunities in Packaging (WWMP) címmel előrejelzést készített az amerikai NPES (The Association for Suppliers of Printing, Publishing and Converting Technologies) és német VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) a nyomtatott csomagolások világpiacát elemezve. 26 ország piacát mérték fel, ami így a világ lakosságának 70%-át fedi le, és a teljes piac mintegy 80%-át jelenti.

Felmérésük szerint ez a piac 2011-ben 231 milliárd dolláros volt, ami 2016-ra 245 milliárd dollárra növekedett. 2016 és 2020 között 17%-os növekedés prognosztizálható, így a piac várható nagysága 286 milliárd dollár lesz. 2016-ban a teljes piac 79%-a öt vezető területen (USA, Kína, Japán, Németország és Anglia) található. Ebből az is következik, hogy jelentős növekedés a fejlődő régiókban, főleg Ázsiában és az óceániai térségben következik be. Becsléseik alapján 2020-ra az észak-amerikai piac 90 milliárd dolláros, a nyugat-európai 56 milliárd dolláros lesz, a világ többi része összesen 138 milliárd dolláros forgalmat ér el.

A nyomtatással készült csomagolóanyagok mindegyik kategóriája 3–5%-kal nő majd, de a legnagyobb növekedés a hullámkartontermékek készítésénél észlelhető, ami 2020-ra 101 milliárd dollár lesz. A flexibilis nyomtatott csomagolóanyagok 5,7%-kal nőnek, a forgalom 2020-ban meghaladja a 73 milliárd dollárt. Ez a terület a leggyorsabb növekvő szegmens. Jelentős növekedési különbségek tapasztalhatók a különböző országok esetén a faltkarton-, a címke-, a merev műanyagok, valamint a közvetlen fémnyomtatás területein.

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();