Packaging 67

Olvasóink értékelése:  / 0

Kedves Olvasó!


Közeledve a nagy jubileumi rendszerváltáshoz, be kell ismerni, hogy a kezdeti hurráoptimizmusunkat hidegzuhanyos ébredés követte. Rájöttünk, hogy eltűnt az iparunk, a mezőgazdaságunk. Szakmáinkra vetítve, nincs saját becsomagolandó termékünk, így saját szállítmányozásunk-logisztikánk sem fejlődhetett.
Sőt, még a munkáról is leszoktattak, ami eleinte kényelmes volt. Hiszen a multik áruházláncaikban 2 forintért adták a paradicsom kilóját. Ennyiért persze hogy nem robotolunk, inkább kényelmesen megvesszük aprópénzből. Ma már 400 forint a paradicsom kilója. Aki 25 éve felhagyott a termelésével, az már nem kezdi újra. Aki meg nem is látta, az sem ebbe fog belekezdeni.
Mégis, büszkék is lehetünk magunkra. Újra megindítottuk az életet. Gyerekkoromban számoltuk a vagonokat. Egy mozdony 50-80 vagont is húzott. Majd évtizedekig egyet se. Most újra számolhatunk. Minden számunkban tájékoztathatunk egy-egy magyar vállalkozásról, amely újabb 100 kamiont helyez üzembe.

scroll back to top

Bővebben...

Szakmai kiválóságokat díjaztak

Olvasóink értékelése:  / 0

A CSAOSZ Elnöksége 2003-ban alapította és a 2004. évi közgyűlés keretében adta át első ízben a csomagolási és anyagmozgatási szakterület első szakmai elismerését, „A szakmáért” életműdíjat.

scroll back to top

Bővebben...

A CSAOSZ hírei

Olvasóink értékelése:  / 0

A csomagolás a statisztika tükrében

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nyilvános adatbázisából a 2016. évre vonatkozóan kigyűjtöttük az öt legfontosabb csomagolószer-fajta (papír, műanyag, fém, üveg, fa) hazai termelési, valamint export- és importadatait.

scroll back to top

Bővebben...

CSAOSZ: mozgalmas 2016 után programgazdag 2017. év

Olvasóink értékelése:  / 0

A CSAOSZ vendéglátásában 2016 májusában Budapesten tartotta ötnapos ülését a Csomagolási Világszövetség (WPO– World Packaging Organisation). A nemzetközi program csúcspontját a 2016. május 26-án megtartott Nemzetközi Csomagolási Konferencia, valamint a WorldStar Csomagolási Világverseny díjátadó gálája jelentette.

scroll back to top

Bővebben...

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Olvasóink értékelése:  / 0

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2009-ben indult útjára, és minden év november utolsó hetében kerül megrendezésre. Magyarország ötödik alkalommal csatlakozott a rendezvényhez. A november 19. és 27. között zajló kampány célja idén is a figyelemfelhívás, a hulladékokkal kapcsolatos szemléletformálás – minél több önkéntes bevonásával.

scroll back to top

Bővebben...

HUNGAROPACK 2016 díjazottjai

Olvasóink értékelése:  / 0

2016. október 25-én ünnepélyes keretek között, az Óbudai Egyetem tanácstermében tartott 18. Csomagolástechnológus és Papíros Szakmai Nap záróeseményeként adták át a 2016. évi Hungaropack elismeréseket.

scroll back to top

Bővebben...

Marketing Gyémánt Védjegy

Olvasóink értékelése:  / 0

2016. november 17-én került sor a második Országos KKV Marketing Díj pályázat díjátadójára, melynek az MMSZ 27. Országos Marketing konferenciája adott otthont.

scroll back to top

Bővebben...

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();